La publicación cuenta con un dossier dedicado a las construcciones de piedra en seco y dos artículos de autores crevillentinos.
Ayer, 28 de noviembre, se procedió a la presentación en Crevillent del número 21 de la Revista del Vinalopó, editado por el Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, en la Casa Municipal de Cultura José Candela Lledó.
La publicación cuenta en este volumen con la presencia de dos artículos de autores crevillentinos: “Pedra seca i explotació d’algeps a la serra de Crevillent” de Daniel Belmonte Mas, F. Javier Molina y Ana Satorre y “Els altres Crevillents. Un exemple de repetició toponímica d’origen romà” de Vicent-Josep Pérez i Navarro.
La presentación estuvo a cargo de Inmaculada Garrigós, coordinadora de la publicación, y cuenta con un dossier dedicado a las construcciones de piedra en seco, un arte que el 28 de noviembre de 2018 se declaró Patrimonio Cultural Inmaterial de la Humanidad por la UNESCO
Las construcciones realizadas con esta técnica de construcción ancestral en Crevillent que se recogen en este volumen son las chozas asociadas a la explotación de yeso, existiendo un total de 17 chozas en el municipio, concentradas en cuatro zonas.
Presentació del número 21 la Revista del Vinalopó a la Casa de Cultura de Crevillent
La publicació compta amb un dossier dedicat a les construccions de pedra en sec i dos articles d’autors crevillentins.
Ahir, 28 de novembre, es va procedir a la presentació a Crevillent del número 21 de la Revista del Vinalopó, editat pel Centre d’Estudis Locals del Vinalopó, a la Casa Municipal de Cultura José Candela Lledó.
La publicació compta en este volum amb la presència de dos articles d’autors crevillentins: “Pedra seca i explotació d’algeps a la serra de Crevillent” de Daniel Belmonte Mas, F. Javier Molina i Ana Satorre i “Els altres Crevillents. Un exemple de repetició toponímica d’origen romà” de Vicent-Josep Pérez i Navarro.
La presentació va estar a càrrec de Inmaculada Garrigós, coordinadora de la publicació, i compta amb un dossier dedicat a les construccions de pedra en sec, un art que el 28 de novembre de 2018 es va declarar Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO
Les construccions realitzades amb aquesta tècnica de construcció ancestral a Crevillent que es recullen en aquest volum són les barraques associades a l’explotació d’algeps, existint un total de 17 barraques en el municipi, concentrades en quatre zones.