La regidoria de Festes es suma a les protestes per l’encariment i la burocràcia que amenacen als alardos d’arcabusseria

de Información

El Govern Municipal de Crevillent s’ha sumat a les queixes que per part de la UNDEF, a la qual pertany l’Associació de Moros i Cristians Sant Francesc d’Assís de Crevillent, i per part d’altres poblacions amb actes d’arcabusseria s’estan donant degut a l’encariment del preu de la pólvora i els problemes que han portat a alguns poble a haver de cancel·lar estes celebracions per la qualitat d’esta.

El regidor de Festes i Turisme, Josep Candela, ha manifestat que “l’Ajuntament de Crevillent està al costat de les festeres i festers per tal de salvaguardar un tret tant característic del nostre poble com són les nostres ambaixades, que recordem són Bé de Rellevància Local Immaterial. Per tant és la nostra obligació demanar a les administracions on calga que es donen facilitats i que treballen perquè siguen viables estes manifestacions artístiques tant importants de la cultura dels valencians”.

Estes crítiques naixen de l’augment de la pólvora que ha augmentat en 13 anys un 300% el seu preu o els constants nous tràmits que es fan fer per a que es done l’autorització dels actes per part de la Subdelegació del Govern.

“Des del govern municipal serem col·laboradors de tota la documentació que calga i de totes les mesures de seguretat necessàries però també serem proactius a l’hora de demanar facilitats perquè la Festa seguisca sent viable. A este govern, que és un govern també fester, no cal que ens expliquen les dificultats que té un fester per a oferir el millor d’allò que té per al seu poble” ha conclòs Candela Muñoz, qui a més de ser el regidor delegat també és trabuquer.

You may also like

Idiomas »